Projekt „Redizajn Obecnej knižnice v Krasňanoch“ bol realizovaný s finančnou dotáciou z verejných zdrojov poskytovaných Fondom na podporu umenia, Cukrová 14, 811 08 Bratislava – Staré Mesto v rámci výzvy č. 4/2023, Program 5.1.2 Vybavenie knižníc a menšia knižničná infraštruktúra. Podpora bola zameraná na skvalitnenie, modernizáciu a ďalší rozvoj verejných knižníc a ich služieb, na skvalitnenie nábytkového vybavenia menšieho rozsahu pre zvýšenie komfortu používateľov knižníc rôznych vekových kategórií.

Výška dotácie z FPU: 5000,00 €
Spoluúčasť obce: 1489,18 €
Realizácia projektu: január - september 2023
Zmluva súvisiaca s projektom: 19/2023

V rámci projektu prebehla kompletná výmena interiérového vybavenia priestorov knižnice, zakúpili sme nový nábytok, nové knižničné regále, police a zaujímavé dizajnové prvky. Súčasťou modernizácie je aj vymaľovanie priestorov knižnice, výmena podlahovej krytiny a nové LED osvetlenie.

Knižnica je prístupná pre všetkých, nielen pre registrovaných čitateľov. Veríme, že celková úprava priestorov vytvorí pozitívny prvý dojem pri návšteve vynovenej knižnice.
Na Vašu návštevu sa teší každý utorok a štvrtok od 13:00 do 17:00 hod. nová knihovníčka p. Lýdia Cigániková. Zároveň aj týmto úprimne a srdečne ďakujeme p. Oľge Tichej za dlhoročné vedenie knižnice (22 rokov)  :-)

Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na modernizácii priestorov knižnice.

Ďakujeme Fondu na podporu umenia za poskytnutú dotáciu.

logo FPU peciatka m