zber drevneho odpadu
V dňoch od 15.4. do 23.4.2024 bude v našej obci prebiehať zber dreveného nábytku, drevného odpadu a dreva.


Obec Krasňany sa zapojila do triedenia drevného odpadu.

Drevný odpad je potrebné rozobrať na menšie kusy (dosky), odstrániť kovové časti a doviezť na dvor za Obecný úrad v Krasňanoch počas úradných hodín OcÚ.

Zbiera sa: starý nábytok, drevené rámy z okien, dvere, palety, drevotrieskové dosky, preglejkové dosky, OSB dosky, drevené krabice, obalové drevo, drevo z demontáží, šalovacie dosky.

Predmetom zberu NIE JE drevo obsahujúce kovové a ozdobné časti, rámy so sklom, čalúnený nábytok, zhnité a spráchnivené drevo, MDF dosky, HDF dosky, laminátové podlahy, drevotrieskové dosky s hliníkovou fóliou, impregnované a ináč povrchovo upravené drevné odpady, drevovláknité izolačné dosky, znečistené palety, debničky z HDF a MDF a drevené železničné podvaly.
Nežiadúce prímesy:

  • lepenka, plasty, igelit, gumy, fólie, penové hmoty,
  • kamene betón, zemina, asfalt, sklo, železo,
  • čalúnenie, textílie,
  • hrubé kovy nad 10 mm, kovania, hliníkové fólie.

Ako naložíme s vyzbieraným drevným odpadom?
Drevný odpad odovzdáme spoločnosti KRONOSPAN, s.r.o., Zvolen na ďalšie zhodnotenie. Z nepoužiteľného materiálu vyrobia nový výrobok. Spracovaním drevného odpadu predlžujú životný cyklus dreva.

Vráťme starému drevu nový život. Pomôžeme prírode, predídeme umiestňovaniu drevného odpadu na skládku a zvýšime separáciu odpadov za našu obec.

Dokumenty na stiahnutie:

pdfleták Triedenie drevného odpadu

pdfbrožúra Recyklované drevo - triedenie povoleného a nepovoleného recyklátu