logo MS Krasolienka 05 2024Zápis detí do materskej školy na školský rok 2024/2025 sa uskutoční v dňoch od 02.05.2024 – do 10.05. 2024 elektronicky. Prihláška je dostupná na www.mskrasolienka.sk


Postup pri zápise dieťaťa do materskej školy

  • zákonný zástupca vypíše elektronickú prihlášku,
  • doručí do materskej školy v termíne od 02.05.2024 - do 10.5. 2024
    • vytlačenú a podpísanú elektronickú prihlášku oboma zákonnými zástupcami,*
    • potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa (príloha č.1),
    • písomné vyhlásenie k podaniam týkajúcich sa výchovy a vzdelávania (príloha –„spojené vyhlásenie rodičov“, v elektronickej prihláške v časti „Podpisy“) - všetky písomnosti, podania, ktoré sa týkajú výchovy a vzdelávania vášho dieťaťa a rozhodnutia budú doručované len jednému zákonnému zástupcovi.

Na predprimárne vzdelávanie v materských školách sa prijímajú deti podľa §59 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

Na predprimárne vzdelávanie sa prijíma:

  • dieťa, ktoré dosiahlo päť rokov veku do 31.08.2024 a pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné,
  • dieťa, ktoré dovŕšilo šiesty rok veku a pokračuje v plnení povinného predprimárneho vzdelávania,
  • dieťa od troch do šiestich rokov veku,
  • dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami /ak má materská škola vytvorené vhodné, podmienky - personálne, priestorové, materiálne a iné podmienky/. Ak zákonný zástupca prihlasuje dieťa so zdravotným znevýhodnením, je povinný predložiť vyjadrenie príslušného zariadenia poradenstva a prevencie.

Prednostne sa prijíma:

  • dieťa, ktoré dovŕšilo šiesty rok a bude pokračovať v plnení povinného predprimárneho vzdelávania s trvalým pobytom v obci,
  • dieťa, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, s trvalým pobytom v obci,
  • dieťa, ktoré má právo na prijatie na predprimárne vzdelávanie, t.j. dieťa, ktoré dovŕši 4 roky do 31. augusta príslušného kalendárneho roka a zákonný zástupca podáva žiadosť o prijatie dieťaťa do MŠ podľa miesta trvalého pobytu dieťaťa,
  • materská škola zohľadňuje individuálnu situáciu dieťaťa: dieťa samoživiteľa/ky, osirelé dieťa.

Ostatné podmienky:

Prijaté deti musia mať osvojené základné hygienické a samoobslužné návyky a sú primerane samostatné (nemá plienky, fľašu, cumlík, samostatne sa naje lyžicou, napije z pohára, používa WC, umyje si ruky, oblečie základné časti odevu, obuje sa ).

Písomné rozhodnutie o prijatí, resp. neprijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie k začiatku školského roka 2024/2025 vydá riaditeľ ZŠ s MŠ.

Prevzatie rozhodnutia: osobne v materskej škole dňa 24.06.2024 od 13:00 do 16:00 hod.

 

*nevyžaduje sa v prípade: ak jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv a povinností (kópia rozhodnutia súdu); ak jeden z rodičov nie je schopný zo zdravotných dôvodov žiadosť podpísať (potvrdenie všeobecného/odborného lekára); ak vec neznesie odklad a zadováženie podpisu je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou v záujme dieťaťa (čestné vyhlásenie - v elektronickej prihláške, v časti „podpisy“); ak sa zákonní zástupcovia dohodnú, že žiadosť podpíše a rozhodnutie prevezme iba jeden zákonný zást. (spojené vyhlásenie rodičov – v elektronickej prihláške v časti „podpisy“).
V prípade otázok volajte: 0911 244 131