Mesto Žilina informuje účastníkov cestnej premávky na dopravnú uzáveru Kysuckej ulice, ktorá bude uzatvorená pre motorovú dopravu v podjazde pod traťou ŽSR v termíne od 21. novembra 2022 po dobu 12 mesiacov. Pre chodcov bude podchod naďalej otvorený až do času otvorenia nového podchodu pre chodcov z Národnej ulice na Uhoľnú ulicu. Motoristov bude na obchádzkové trasy odkazovať dočasné dopravné značenie.

V súvislosti s plánovanou uzávierkou podjazdu pod železničnou traťou na Kysuckej ulici pripravil Dopravný podnik mesta Žiliny nový cestovný poriadok a obchádzkové trasy pre dotknuté autobusové linky č. 21, 22, 27, 29 a 30. Bližšie informácie nájdete na: www.dpmz.sk. Zmeny v doprave sa týkajú aj prímestskej autobusovej dopravy. Komplexnú informáciu k organizácii dopravy SAD Žilina nájdete na webe: www.sadza.sk.

Obmedzenia v doprave súvisia s projektom dostavby zriaďovacej stanice Žilina – Teplička a nadväzujúcej infraštruktúry pre Železnice Slovenskej republiky, ktoré realizuje Združenie pod Dubňom. Všetky aktuálne informácie nájdete na internetovej stránke: www.uzolzilina.sk. Za diskomfort v čase konania rekonštrukčných prác sa zhotoviteľ ospravedlňuje.

Dokumenty na stiahnutie:

Tlačová správa mesta Žilina

Cestovné poriadky autobusových liniek MHD Žilina:
Linka č. 21
Linka č. 22
Linka č. 27
Linka č. 29
Linka č. 30

Obchádzkové trasy vybraných liniek MHD Žilina