Na základe Rozhodnutia predsedu Štatistického úradu SR č. 10900-2172/2021 o začatí dosčítavania na zabezpečenie asistovaného sčítania bude asistované sčítanie na území celej SR trvať od 03.05.2021 do 13.06.2021.

Asistované sčítanie je určené obyvateľom, ktorí sa nemohli sčítať sami ani s pomocou blízkej osoby. Ide najmä o digitálne vylúčených obyvateľov, starších obyvateľov, obyvateľov v zariadení a obyvateľov marginalizovaných komunít.

Sčítajte sa s pomocou stacionárneho alebo mobilného asistenta

Sčítať sa môžete sami alebo s pomocou stacionárneho asistenta na kontaktnom mieste.
Kontaktným miestom v našej obci je Obecný úrad Krasňany 22.
Kontaktná osoba/stacionárny asistent: Dana Zichová
Telefón: 041 / 5692 381, email: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
Prevádzkové hodiny kontaktného miesta:

Pondelok 08:00 - 12:00
Utorok 08:00 - 12:00
Streda 08:00 - 16:00
Štvrtok 08:00 - 12:00
Piatok 08:00 - 12:00


Nemôžete sa dostaviť na kontaktné miesto? Požiadajte o mobilného asistenta sčítania
, ktorý Vás navštívi doma a pomôže Vám so sčítaním. Asistent sa musí preukázať preukazom asistenta sčítania, ktorý vydal Štatistický úrad SR.
Preukaz musí spĺňať nasledujúce náležitosti: meno a priezvisko asistenta, identifikátor asistenta sčítania, názov obce, evidenčné číslo preukazu asistenta a dátum odkedy dokedy prebieha asistované sčítanie.
V prípade, ak máte záujem o asistované sčítanie prostredníctvom mobilného asistenta vo Vašej domácnosti, kontaktujte obec na tel. čísle 041/5692 381.

UPOZORNENIE
  • Všetky osoby, ktoré sa zúčastnia asistovaného sčítania sú povinné dodržiavať hygienicko-epidemiologické opatrenia a všetky právne predpisy týkajúce sa nariadených opatrení pri ohrození verejného zdravia v súvislosti s ochorením COVID-19.
  • Vstup do priestoru kontaktného miesta bude umožnený len osobám s prekrytými hornými dýchacími cestami respirátorom FFP2.
  • Obmedzený počet osôb v jednom okamihu v miestnosti (jeden obyvateľ na 15 m2 plochy).
  • Pri vchode do miestnosti si dezinfikovať ruky dezinfekčným prostriedkom.
  • Dodržiavať bezpečnú dištančnú vzdialenosť 2 m.
  • Pri asistovanom sčítaní prostredníctvom mobilného asistenta je povinnosťou mať respirátor FFP2 pre všetky prítomné osoby na mieste.
  • Pri využívaní asistovaného sčítania, nesmiete byť v karanténe. V prípade ak máte nariadené karanténne opatrenia, služba asistovaného sčítania na mieste sa môže vykonať až po ukončení karantény povinnej osoby.
Ochrana zraniteľných v čase asistovaného sčítania

Sčítanie obyvateľstva využívajú podvodníci a ich cieľom sú práve seniori, či inak zraniteľní občania. Odbor prevencie kriminality kancelárie ministra vnútra SR v spolupráci so Štatistickým úradom SR prináša základné informácie a odporúčania ako sa nestať obeťou alebo potenciálnou obeťou falošných asistentov sčítania.

pdf SODB 2021 - Čo potrebujete vedieť

pdf SODB 2021 - Základné informácie a odporúčania